BARNASZÉN, LIGNIT, BRIKETT GYÁRTÁS ÉS FORGALMAZÁS

Zsákos lignitbrikett (tojásbrikett)

Lignitbrikett (tojásbrikett) Lignitbrikett (tojásbrikett)

Ha Önnek az a fontos, hogy magas fűtőértékű, olcsó és természetes anyagokból készülő tüzelőanyaggal fűtsön, akkor cégünk új fejlesztésű brikett terméke ideális választás lehet Önnek.

MI IS EZ AZ ÚJ FEJLESZTÉSŰ BRIKETT?

Az új brikett egy 2017. év elején piacra hozott, saját termékünk.

A brikettet lignitből (fiatalkori barnakőszén) és szalmából készítjük. A szalma a brikettben a kötőanyag szerepét tölti be.

A szalma brikett kötőanyagként való használata újdonság. Más briketteknél kötőanyagként általában cementet, olaj alapú kötőanyagokat, stb. használnak. Ezeknek azon felül, hogy környezetkárosító hatása van, rendelkeznek még egy kedvezőtlen tulajdonsággal: nem megfelelő kezelés esetén a brikett elporlik és eléghetetlenné válik.

A szalma kötőanyag azonban stabillá teszi a brikett szerkezetét és így az erősebb fizikai hatások esetén is egyben marad.

MIÉRT ÉRDEMES ÖNNEK AZ ÚJ FEJLESZTÉSŰ BRIKETT MELLETT DÖNTENIE?

Amikor fűtőanyagot szeretne vásárolni, több szempont alapján döntheti el, melyik az Ön számára legoptimálisabb. A legfontosabb szempontok:

- olcsóság,

- jó fűtőérték,

- könnyű szállíthatóság és tárolhatóság.

Nézzük, hogy a különböző fűtőanyagok mennyire tesznek eleget ezeknek a szempontoknak:

  1. Elterjedt fűtőanyag a tüzifa. Ezzel a legnagyobb gond, hogy a jelenleg kapható tüzifa nedvességtartalma túl magas. Ez rontja az égés hatásfokát, és emellett a kazánt is károsíthatja.
  2. A feketeszén brikett fűtőértéke jó, de olyan drága, hogy emiatt fűtőértéke (vagyis az, hogy mennyibe kerül Önnek az előállított energia ára) elmarad a barnaszén brikettől. Vagyis azonos energiamennyiségre a barnaszén brikett kedvezőbb áru megoldás.
  3. Kapható tisztán szalmából készült szalma brikett. A szalma meglehetősen tűzveszélyes anyag, a fűtőértékét pedig nagymértékben befolyásolja az, hogy mennyi por és nedvességtartalma volt a feldolgozott alapanyagnak. A barnaszén brikett a szalmabrikettel szemben nem lángol, hanem izzik, ezáltal hosszabban elosztva biztosítja a fűtést a kazánnak.

A Mátra – Brikett Kft. által újonnan fejlesztett brikettben a szalma a kötőanyag szerepét tölti be. A brikett ideális fűtőanyag, és a legtöbb feltételnek eleget tesz:

- gazdaságos,

- fűtőértéke jó,

- nem tartalmaz mesterséges, káros anyagokat,

- a szalma kötőanyagnak köszönhetően szállítás, ütődés hatására legfeljebb kettétörnek a brikett szemek, de nem porlódnak el – ennek köszönhetően jól éghető marad!

Mindenféle kandallóhoz és vegyes tüzelésű kazánhoz alkalmas.

 AZ ÚJ FEJLESZTÉSŰ BRIKETT TULAJDONSÁGAINK ÖSSZEFOGLALÁSA

A szalma kötőanyagnak köszönhetően a brikett rugalmas, így nem porlódik, hanem a legrosszabb esetben is két darabra törik, ám ez az értékéből nem vesz el semmit, így nincs meg annak a veszélye, hogy sérülés esetén kárba vész a pénze. A rugalmas szerkezet miatt forgalmazása (1 tonnás) big bag zsákokban is lehetséges, a már megszokott 25 kg-os kiszerelés mellett.  

Az általunk fejlesztett és forgalmazott brikett fűtőértéke is kielégítő: 2 280 – 2 984 kcal/kg (9 544 – 12 492 KJ/kg).

Amennyiben társaságunk terméke(i) mellett dönt, a szállítás sem okozhat problémát. Akár a 25 kg-os kiszerelést, akár a gazdaságos big bag zsákos megoldást választja, cégünk teljes körű szállítási ügyintézést vállal, MPL házhozszállítással.

LIGNIT BRIKETT (TOJÁSSZÉN) PARAMÉTEREI:

Kéntartalom: max. 3,76 %

Fűtőérték: 2.000 – 3.350 kcal/kg (8.370 – 14.000 KJ/kg)

Nedvességtartalom: 23,6 %

Frakcióméret: 30 gr

Kiszerelés: 25 kg/zsák; 33 zsák/raklap

View the embedded image gallery online at:
http://matrabrikett.hu/lignitbrikett#sigProId167dddab6f