BARNASZÉN, LIGNIT, BRIKETT GYÁRTÁS ÉS FORGALMAZÁS

Lignit: a méltatlanul mellőzött tüzelőanyag

Lignit: a méltatlanul mellőzött tüzelőanyag Lignit: a méltatlanul mellőzött tüzelőanyag

Ismeri Ön a lignitet? A lignit tradícióval rendelkező, elismert tüzelőanyag. A lignit a legfiatalabb barnaszén, szerkezete még erősen fás, kagylós törésű. A lignitek fűtőértéke többnyire 6-12,5 MJ/kg között van a nagy nedvesség és hamutartalom miatt. A lignit fűtőértékét erősen növeli (+20%) nedvességtartalmának természetes száradással történő csökkentése. Ezt a száradást a gyártási folyamat során a feldolgozás, tárolás biztosítja, így mire a tüzelőanyag Önhöz kerül, általában fűtőértéke lényegesen kedvezőbb.

A lignit előnye, hogy nagy mennyiségben nem túl vastag takaróréteg alatt található, külfejtéssel kitermelhető. Mivel nagymennyiségben előforduló, olcsón bányászható szén, ár-értékarányban az egyik leggazdaságosabb tüzelőanyag. A lignit gazdaságosságát osztályozással lehet tovább növelni, amikor az u.n. szénportól és darától megtisztítják. Az így kezelt lignit az osztályozott dió lignit. A Mátra-Brikett Kft. Magyarországon az osztályozott lignit termékek meghatározó előállítója és forgalmazója a

Termékeink: lignit dara, lignit dió, lignit brikett

Lignit diószén

Ömlesztett szenet vásárolt? Egy része por volt, a másik része olyan nagy darabokat tartalmazott, hogy fűtés előtt kisebb darabokra kellett törnie? Ne bosszankodjon! Lignit diószén vásárlása esetén ez nem fordulhat elő.
A lignit diószén 25-65 mm frakciójú szén. Osztályozást követően az egységes frakciójú lignit diószén ömlesztve és zsákokba csomagolva kerül értékesítésre. Használható vegyes tüzelésű cserépkályhákban, kandallókban és egyaránt.

Ömlesztett lignit diószén

Ha eddig osztályozatlan szenet vásárolt, akkor tudja, hogy a szén egy része por volt, egy másik része hatalmas darabokban érkezett, amit vagy kiválogatott, vagy egyenetlenül, gazdaságtalanul égetett el. Ráadásul megvette a földet, a kavicsot is, amit rakodógép felvett. Ha a jövőben el akarja kerülni ezeket a kellemetlenségeket, válasszon praktikusabb megoldást. Az ömlesztett lignit diószén osztályozva, azonos frakciójú, 25-65 mm darabokban érkezhet Önhöz. A pormentes ömlesztett lignit diószén gazdaságosabbá teszi fűtését. Amit megvásárol, azt el is tudja fűteni. Sőt nem kell vesződnie a por tárolásával sem.

Lignit daraszén

Nincs ideje, lehetősége a kazán gyakori feltöltésére? Nem szeretne kihűlt lakásba hazaérkezni? Válassza a lignit daraszén termékünket! A lignit osztályozását követőn nyert 10-25 mm frakciójú szén a daraszén. Mérete miatt elsősorban automata kazánokba ajánljuk. Kitűnően alkalmas fóliasátrak, üvegházak fűtésére. Ugyanakkor felhasználható családi házak vegyestüzelésű kazánjaiban is. A lignit daraszén ömlesztett termékként kerül forgalomba, azonban igény szerint zsákos kiszerelésben, big-bag zsákban is kapható. Sokkal olcsóbb, mint a cseh- vagy az orosz rostált daraszén, minősége pedig nem sokkal marad el tőlük.

Próbálja ki a lignit daraszén előnyeit!