BARNASZÉN, LIGNIT, BRIKETT GYÁRTÁS ÉS FORGALMAZÁS

Újra reneszánszát éli a szén

Újra reneszánszát éli a szén Újra reneszánszát éli a szén

A szén ismert, több évszázados hagyománnyal rendelkező tüzelőanyag. Manapság egyre inkább visszanyeri hajdan kivívott helyét. Ezt igazolják azok a statisztikák, amely szerint a Föld országaiban folyamatosan növekszik a szén kitermelése és a szén felhasználása. Hazánkban is előtérbe került több bezárt szénbánya újranyitása.

A szén újraszületése: az automata kazánok elterjedése

Sajnos a korszerű, legújabb fűtési technikák sok család számára nem elérhetők a magas bekerülési költség miatt. Viszont sokak számára megfizethetőek a szén tüzelésére is alkalmas kazánok. Jó tudni, hogy a napjainkban gyártott automata rendszerű tüzelőberendezések hatékonyságának köszönhetően kényelmi szempontból is felveszik a versenyt a gázfűtéssel szemben.

A szén felhasználásának előnyei

A szén felhasználásának egyik előnye, hogy lakóhelyünkön, illetve a szomszédos településen biztosan találunk szén forgalmazásával foglalkozó kereskedőt, így beszerzése nem okoz gondot. A szén árakat és fűtőértékeket figyelembe véve minden család ki tudja választani, hogy melyik szén a legmegfelelőbb számára. A széles választéknak köszönhetően ma már a minőség mellet lehetőségünk van eldönteni, hogy ömlesztett vagy zsákos kiszerelésben kerüljön a szén a tárolónkba.  A mindennapi felhasználás során ügyeljünk a helyes tárolásra. Ne feledjük, hogy a szén száraz, hűvös helyen tárolandó! Amennyiben átmenetileg nem tud fedett helyet biztosítani, úgy mindenképpen takarja le ponyvával, különben a szén napfény hatására szétporlad. A szén hatékony és gazdaságos felhasználása érdekében elengedhetetlen a megfelelő tüzelőberendezés kiválasztása, annak szakemberrel történő beállítása.

Amennyiben szeretné kipróbálni a Mátra-Brikett Kft. gazdaságos szén brikett termékeit, kérjük nézzen körül termékeink között.